×

Recent Posts

Recente reacties

  Archives

  Categories

  Featured Posts

  Riny is vooral geboeid door de sfeer en het creeren van een eigen wereld.

  PREV
  NEXT

  Riny Bus

  Riny Bus woont en werkt in Groningen.

  De  onderwerpen voor haar werk vindt ze in haar direkte omgeving. Ze is hierbij vooral geboeid door de sfeer, onderlinge samenhang en het creeren van een eigen wereld.

  Afwisselend schildert ze stillevens, havens met schepen, en huizen met punters en wiedenlandschappen. Meestal worden er ter plekke schetsen gemaakt en de eerste opzet, waarna het werk binnen in het atelier wordt uigewerkt.

  Samen met haar man de aquarellist Jan Velthuis geeft ze al jaren  aquarelcursussen op de wadden  aan boord van hun zeilschip Mars en  sinds enkele jaren ook  in hun atelier annex groepsaccommodatie in de buurt van Giethoorn in de wieden.

   

  Ze is lid van de Noordelijke Aquarellisten,  exposeert regelmatig in het land.

  Werk van haar is in bezit van o.a. het Drents Museum,Genie Museum in Vught, Kunstuitlenen en verschillende particuliere collecties,

  Ik vind mijn onderwerpen in mijn direkte omgeving. Dit zijn stillevens, schepen, hoekjes in een haven. Het gaat mij niet om een exacte weergave maar om het creeren van een eigen wereld  naar aanleiding van de dingen die ik om mij heen waarneem. In deze wereld speelt licht en sfeer een belangrijke rol, maar ook de vorm en de onderlinge samenhang van de voorwerpen  Vaak maak ik schetsen en opzetten, die ik later  uitwerk.  Soms in eindeloze lagen verf met water, soms direkt en transparant.

  TOP